Martin Drent en Rohda Raalte per direct uit elkaar: Ik heb er begrip voor

VOETBAL - Martin Drent is niet langer hoofdtrainer van zondaghoofdklasser Rohda Raalte. Vanwege de teleurstellende prestaties heeft de club besloten om per direct te breken met de Emmenaar. Rohda staat na twaalf duels tiende in de hoofdklasse C met veertien punten. Het bestuur hoopt dat een andere trainer het zwalkende Rohda weer op de rails kan helpen.

"Ik zag dit niet aankomen"
Drent is eerlijk. "Nee, ik zag dit niet aankomen. En het was best even slikken. Ik had niet het idee dat ik het niet meer aan de praat kon krijgen. Ik had zelf al wat scenario's in mijn hoofd om te gaan doen in de winterstop. Twee spelers aantrekken of meer jeugd inpassen bijvoorbeeld. Maar het bestuur beslist en zij speelden open kaart. Ik ben zoals ze aan hebben gegeven 'de kapitein op het schip' en dat schip vaart te onrustig. En dat klopt. Natuurlijk baal ik hiervan, maar ik kan wel begrip opbrengen voor de manier waarop het bestuur van Rohda dit heeft gedaan. Op een waardige manier, precies zoals dat hoort bij deze club. Maar ik vind niet dat ik gefaald heb."
"Jasje uitgedaan"
Het ene seizoen is het andere niet. Dat geldt zeker voor Drent, die vorig jaar met Rohda lang koploper was in de hoofdklasse C. Hij veroverde de eerste periode en deed dus mee aan de nacompetitie voor promotie naar de topklasse. We speelden fris en aanvallend voetbal. Misschien ook wel wat naïef. Dan word je geen kampioen, maar het was wel altijd feest als jij bij Rohda was geweest. Veel spelers zijn de afgelopen zomer vertrokken omdat ze zich in de kijker hadden gespeeld. We hebben een jasje uitgedaan. Dit seizoen ging het een stuk moeilijker, maar tot de bekerwedstrijd tegen Schalkhaar had ik nog wel vertrouwen. We stonden zesde en zaten nog in de beker. Na die avond lagen we uit de beker en verloren we drie keer. Dat is mede te wijten aan de vele blessures. En die blessures werken weer door in de trainingen, waardoor je geen stappen kunt maken en er conditioneel niet beter op wordt."
Meer nederlagen in één maand dan in heel 2014
Afgelopen zondag verloor Rohda met 5-1 van promovendus Dieze West. "Het was de zoveelste nederlaag in de afgelopen maand. Ik heb de afgelopen maand meer nederlagen geleden dan in heel 2014."
"ACV is een geweldig mooie club, waar ik wel pas"
De oud-prof van FC Emmen, FC Groningen en Veendam hoopt snel een nieuwe club te vinden. "Ik hoop dat er een leuke ambitieuze club komt. Alcides of ACV? Waarom niet. ACV vind ik sowieso een hele mooie club die al jaren top is in de zaterdaghoofdklasse. Een geweldig mooie club, die te vergelijken is met Rohda Raalte. Ik denk dat ik daar heel goed pas.. of is dit nu te veel een open sollicitatie? En ja, ik weet dat ik een club uit de buurt zou kunnen helpen voor de rest van dit seizoen (DZOH)."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.