Inwoners Borger verdeeld over AZC voor 500 vluchtelingen

Bezoekers op de informatieavond (Rechten: RTV Drenthe / Jeroen Kelderman)
Bezoekers op de informatieavond (Rechten: RTV Drenthe / Jeroen Kelderman)
BORGER - Inwoners van Borger zijn verdeeld over de komst van een asielzoekerscentrum met 500 vluchtelingen bij het dorp.
De helft is voor de andere helft tegen, bleek gisteravond op een informatieavond van de gemeente en het Centraal Opvang Orgaan asielzoekers. De avond verliep gemoedelijk, maar burgemeester Jan Seton kon rekenen op een aantal kritische vragen.

Toerisme

"Als een derde van die mensen op het nieuwe plein in ons dorp gaat zitten, blijven de toeristen weg," zegt een recreatieondernemer. Burgemeester Jan Seton geeft een duidelijk antwoord: "Dat het afbreuk zal doen, daar moet ik u gelijk in geven, maar het heeft ook voordelen. Zoals meer werkgelegenheid en meer omzet voor de winkeliers."

Gemeenteraad

De 500 vluchtelingen worden ondergebracht op Het Strijkijzer net buiten het dorp. De gemeenteraad vergadert vanavond over het nieuwe AZC. Het duurt zeker nog een jaar voor de eerste asielzoekers in Borger wonen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.