Samen voor de Voedselbank levert 236.430 euro aan goederen op: 'Het is hartverwarmend'

ASSEN - Meer dan 97.580 producten, een fors aantal grote partijen met levensmiddelen, een groot geldbedrag en een bestelbus. Dat is de opbrengst van de RTV Drenthe actie ‘Samen voor de voedselbank’.
In totaal gaat het om een bedrag van 236.430,36 euro. Dat is zojuist bekend gemaakt tijdens de grote finale-uitzending op TV Drenthe. De opbrengst is 20 procent hoger dan vorig jaar. Toen werd ruim 192.000 euro opgehaald.

'Hartverwarmend'

"Het is hartverwarmend wat hier gebeurt", zegt voorzitter Harrie Timmerman van de Drentse voedselbanken. "Het is vooral belangrijk dat er zoveel mogelijk houdbaar voedsel ingezameld wordt." Tijdens de feestdagen krijgt de voedselbank veel extra goederen, maar na de feestdagen zakt de aanvoer weg, volgens Timmerman. "En dan is het geweldig dat je magazijn goed gevuld is met dit soort producten."

Negen ambassadeurs

Twee weken lang voerde de hele provincie actie voor de voedselbanken in Drenthe. Met behulp van negen ambassadeurs werden bedrijven en instellingen bewerkt. Zo haalde oud-schaatster Renate Groenewold maar liefst 37.500 euro aan verzorgingsmiddelen binnen. Ook de Drentse gedeputeerden Henk Jumelet en Ard van der Tuuk scoorden samen voor meer dan 20.000 euro.

Scholen, bedrijven en verenigingen

Verder kwamen de kratten en dozen uit alle hoeken van de provincie. Basisscholen, supermarkten, kleine en grote bedrijven en verenigingen, iedereen kwam in actie. Er zijn zoveel goederen ingezameld dat ‘Keep them Rolling’ met een oude legervrachtauto moest bijspringen om alles van het pand van RTV Drenthe naar de vier voedselbanken in Drenthe te vervoeren.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.