Stichting Meent van der Sluis: Stort allemaal één cent voor kunstwerk

Het monument
Het monument © Stichting Meent van der Sluis
ASSEN - Wees solidair met de Groningers die aardbevingsschade hebben en stort één cent. Die oproept doet de Stichting Meent van der Sluis.
Met het geld wordt het kunstwerk
langs de A7 geplaatst. Het monument kost 230.000 euro.
Meent van der Sluis
Het Andere Monument is mede een eerbetoon aan geoloog Meent van der Sluis uit Assen. Hij leverde een jarenlange strijd tegen de NAM vanwege de bevingen. Het gaswinningsbedrijf bestreed destijds zijn theorie dat de gaswinning oorzaak was van de aardbevingen in Drenthe en Groningen.
Eén cent
De stichting doet in een brief een oproep aan alle gemeentebesturen in Nederland. "De aardbevingen in Groningen zijn ver van uw bed. Toch heeft u er mee te maken. Immers dankzij de gaswinning geniet Nederland een hoge welvaart. Ons verzoek is derhalve of u als gemeente 1 cent per inwoner wilt doneren."
Beetje solidariteit
Volgens het bestuur van de stichting voelen veel Groningers zich in de steek gelaten. "De gaswinning gaat door en het voelt of de rest van de het land met de rug naar ze toe staat", legt voorzitter Piter Bergstra uit. "Dat gevoel willen we wegnemen. We willen zichtbaar maken dat met ze wordt meegeleefd. Een beetje solidariteit zou geen kwaad kunnen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.