Crowdfundingsactie voor ziek jongetje (8) uit Ubbena

De 8-jarige Victor (Rechten: Martin Craanen)
De 8-jarige Victor (Rechten: Martin Craanen)
UBBENA - De ouders van de 8-jarige Victor Goosen uit Ubbena zijn een crowdfundingsactie gestart om een speciale medische vlucht voor hun zoon te bekostigen.
Victor is meervoudig gehandicapt en ligt sinds een paar weken op de intensive care. Hij kan niet zelfstandig ademen. Een ingreep in Zuid-Afrika moet ervoor zorgen dat hij van de beademing kan. Artsen in Nederland zouden die behandeling niet willen geven. Volgens de ouders zeggen artsen dat ze niets voor hem kunnen doen als hij niet zelfstandig kan ademen.
100.000 euro
De vlucht naar Zuid-Afrika zou 100.000 euro kosten. Vader Martin Craanen zegt dat een ondernemer hen het geld heeft geleend zodat ze de reis kunnen maken. Hoe hij en zijn vrouw dat bedrag moeten terugbetalen, weten ze niet. Daarom hopen ze dat mensen geld willen doneren.
Naar alle waarschijnlijkheid vliegen Victor en zijn ouders morgen naar Zuid-Afrika. Victor en zijn moeder, die uit Zuid-Afrika komt, blijven twee maanden in Kaapstad. Vader Martin blijft een week. Ze zijn daar bekend met de kinderkliniek.
Meervoudig gehandicapt
Victor zou ziek zijn geworden na een DKTP-prik toen hij één maand oud was. Hij zit in een rolstoel en kan niet praten en zelf eten. Volgens zijn ouders kan hij wel communiceren door ja of nee aan te wijzen op een bord of door met zijn hoofd te bewegen.
De vader en moeder van Victor schrijven dat ze hem niet in een ziekenhuis willen laten sterven. "Hij is gelukkig en wij zijn gelukkig met hem. Victor heeft de harten van velen geopend en zal dat ook blijven doen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.