Bestuursvergadering SVBO: naar Marbella of Angelslo?

Vliegt SVBO naar Marbella of wordt het op de fiets naar Angelslo
Vliegt SVBO naar Marbella of wordt het op de fiets naar Angelslo
VOETBAL - SVBO behaalde zaterdagavond vrij eenvoudig de finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. In Dalen werden alle wedstrijden gewonnen. Er is echter een klein probleem. De selectie heeft een trainingskamp geboekt in Marbella en het vertrek is vrijdag gepland. Een speciaal ingelaste bestuursvergadering moet de beslissing brengen. Wordt het Marbella of Angelslo?
Geen B-team
SVBO mag geen B-team naar de finale van Protos Weering sturen. In de reglementen van het grootste zaalvoetbaltoernooi van Nederland staat omschreven dat elke vereniging zich verplicht om met de A-selectie deel te nemen. Dit om devaluatie van het toernooi te voorkomen. Protos Weering-voorzitter Jo Assen gaat ervan uit dat de club uit Barger Oosterveld op volle sterkte naar Angelslo komt. "Dat is me verteld. Doen ze dat niet, dan worden ze uitgesloten van deelname. Zeker ook voor volgend jaar."
Spelers reis zelf gefinancieerd
De spelers van SVBO verwachten dat ze gewoon de finale spelen, al is het wel sneu voor de portemonnee. De reis naar Spanje is door de selectie zelf bekostigd.
Wat als SVBO toch naar Marbella gaat?
Als SVBO toch naar Marbella afreist en dus afziet van deelname aan de finale van Protos Weering, dan lijkt het voor de hand liggend dat Hoogeveen (zondag) de finaleplek inneemt. De zondageersteklasser eindigde als beste nummer 2 in poule B (achter HHC). vv Klazienaveen zal zich dan woensdagavond melden in sporthal Angelslo in Emmen voor de tussenronde. De oranjehemden waren met 6 punten de beste nummer 3 in poule E in Zwartemeer. "Maar we gaan er niet vanuit dat het zover komt", laat Jo Assen nogmaals weten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.