Veel ongelukken en glijpartijen in Drenthe

ZUIDWOLDE - Door de gladheid zijn er in Drenthe veel ongelukken en glijpartijen geweest. Het KNMI stelde rond 10.45 uur code rood in en vraagt mensen niet de weg op te gaan.
Vanmorgen ontstonden verschillende ongelukken. Op de Leeuwenveenseweg in Zuidwolde zijn twee mensen gewond geraakt nadat ze met een auto tegen een boom botsten. De auto raakte vermoedelijk door gladheid van de weg. Eén inzittende raakte bekneld. De traumahelikopter werd ook opgeroepen.
Vrachtwagens
Op de A37, tussen Veenoord en Oosterhesselen, zijn in de richting van Hoogeveen twee vrachtwagens in de middenberm beland. Rijkswaterstaat verwacht de hele middag nog nodig te hebben voor bergingswerkzaamheden. Dit zorgt voor vertraging.
Politie
De politie meldt dat tussen 6.00 uur en 11.00 uur in totaal veertien ongelukken zijn geweest. Daarbij zijn drie mensen gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. De meeste ongelukken waren op de A28 en de A32. Tussen 11.00 uur en 15.00 uur waren er vijf ongevallen. Daarbij was alleen blikschade.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.