'Overname schoonmaaktak Heerendordt geen garantie voor personeel'

ASSEN - De overname van de schoonmaaktak van het failliete Heerendordt in Klazienaveen, betekent niet dat iedereen zijn baan behoudt. Riek van Kampen van vakbond FNV houdt een slag om de arm.
"De nieuwe organisatie kan selecteren en overnemen wie zij wil", aldus Van Kampen. De schoonmaaktak van zorgorganisatie Heerendordt is overgenomen door Dokter Schoonmaakorganisatie. "Ze kunnen opnieuw beginnen, uitkiezen met wie ze verder willen en onder welke arbeidsvoorwaarden."
Ontslag
Van Kampen ziet regelmatig dat overgenomen personeel er op achteruit gaat. "Het is wel onze ervaring, maar zover is het nog niet", aldus de vakbondsvrouw. Gisteren werd al bekend dat in ieder geval twintig medewerkers ontslag krijgen. Dat is voornamelijk ondersteunend personeel van de schoonmaaktak. Voor het personeel van de andere onderdelen van Heerendordt blijft het onzeker.
Onzekerheid
Voor dit jaar verwacht Van Kampen meer onzekerheid voor personeel in de zorg. "Vooral in de thuiszorg en de gehandicaptenzorg gaat meer gereorganiseerd worden. Ondertussen zijn er al ruim 67.000 banen verloren gegaan", aldus Van Kampen. "Het blijft onzeker hoe het gaat uitpakken, voor meerdere gemeentes in Drenthe."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.