Addy Engels: Doelstelling Giant is continuïteit, LottoNL-Jumbo wil winnen

WIELRENNEN - Addy Engels uit Eext stond vandaag bij de teampresentatie van LottoNL-Jumbo in Den Bosch voor het eerst in de zwart-gele blouse van z'n nieuwe werkgever. "Het voelt nieuw. Ik heb vanmorgen m'n kleding gekregen; het is voor mij ook even wennen."
Na vier jaar ploegleiderschap bij Giant-Alpecin hoopt hij zich hier meer op de "sportieve kant' van z'n beroep als ploegleider te kunnen richten.


Continuïteit versus winnen

"De echte reden dat ik van ploeg ben veranderd, is toch wel de doelstelling en de visie hoe je een topsportploeg leidt", zegt Engels. Hij haalt een artikel aan van het Financieel Dagblad waarin Iwan Spekenbrink (teammanager van Giant-Alpecin) z'n doelstelling verwoordt.
"De doelstelling daar is continuïteit van de ploeg. En dat is mooi en heel belangrijk. Maar ik ben iemand met een sportachtergrond en ik wil wedstrijden winnen", aldus Engels. "Continuiteit is mooi, maar dat is iets op managementvlak. Ik ben iemand van de praktijk en ik wil me echt bezighouden met het sportieve".

Bert-Jan Lindeman

Bij LottoNL-Jumbo krijgt hij vijf renners onder zijn hoede. Vier nieuwkomers (Alexy Vermeulen, Primoz Roglic, Victor Campenaerts en Koen Bouwman) en Assenaar Bert-Jan Lindeman.
"Ik heb hem leren kennen als een leuke nuchtere jongen en verder heeft hij natuurlijk sportief gezien een fantastische stap gemaakt. Eigenlijk heeft hij een vreemd verloop van z'n carrière. Eerst werd hij prof bij Vacansoleil. Daarna was er ineens nergens plaats voor hem en heeft hij het aangedurfd een stap terug te doen naar de continentale ploeg van Rabobank. En als je dan terugkomt en een etappe kunt winnen in een grote ronde; daar moet je in ieder geval mentaal sterk voor zijn. Ik denk dat hij vertrokken is voor een aantal mooie jaren"

Tourdebuut Lindeman
"Hij is iemand die deel gaat uitmaken van onze "klassementstrein" dus in dat opzicht zou dat heel goed passen", zegt Engels. "Natuurlijk gaat het erom hoe hij er in juni voorstaat, dat geldt voor iedereen. Maar hij is zeker in beeld".

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.