Fleur Nagengast prolongeert Nederlandse titel veldrijden

VELDRIJDEN - Het is een topweek voor Fleur Nagengast uit Beilen. Vanmorgen heeft ze in Hellendoorn haar Nederlandse titel veldrijden bij de junioren geprolongeerd. Eerder in de week haalde de 17-jarige renster al haar rijbewijs.
Nagengast wacht lang

Pas in de laatste ronde reed Nagengast weg bij haar concurrente Ceylin del Carmen Alvarado uit Rotterdam. Zij won het zilver. Het brons ging naar Inge van der Heijden uit het Brabantse Schaijk. Nagengast kwam solo aan.
Spannend
"Oh jeetje, ik denk dat ik het best wel spannend heb gemaakt, ook voor mezelf. Gelukkig heeft het goed uitgepakt", aldus Nagengast na de finish. Ze durfde niet te vroeg alleen weg te rijden: "Ik had wel door dat Ceylin ook erg sterk was en ze heeft er een tijdje uitgelegen. Dus ik dacht dat ik de laatste ronde het verschil moest maken".

Superblij
Voor Nagengast was het haar tweede Nederlandse titel op rij bij de junioren: "Ik ben echt superblij. Er waren vooraf best veel kanshebbers dus ik ben echt superblij".

Renate Groenewold

Nagengast ontving de gouden medaille uit handen van haar trainster en oud-schaatsster Renate Groenewold uit Assen.
Floor Weerink uit Exloo eindigde op de achtste plaats.
Over drie weken is het wereldkampioenschap in het Belgische Zolder.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.