Speciale Bowie-trein blijft door Drenthe rijden

ASSEN - De trein van Zwolle naar Groningen met de speciale coupé over het leven van David Bowie blijft alle weekeinden van deze maand nog rijden. Dat zei de NS vandaag naar aanleiding van de dood van de Britse popster.
"We denken dat we op deze manier de fans iets extra kunnen bieden om Bowie op een respectabele en mooie manier te herdenken", aldus een woordvoerder van de NS.
Extra trein
Vandaag rijdt er een extra Bowie-trein. Hij vertrekt om 13.07 uit Amersfoort naar Groningen en stopt onderweg in Zwolle (vertrek 13.47) en Assen (vertrek 14.27). De Bowie Coupé rijdt om 16.16 uur terug vanaf Groningen.
Tentoonstelling
De coupé is ingericht in samenwerking met het Groninger Museum, waar sinds 11 december een tentoonstelling over Bowie is. "In overleg met het museum gaan we nog bekijken wat we verder nog kunnen doen."
Virtuele reis
De fans kunnen in de coupé een virtuele reis maken door het leven van Bowie. Tijdens het eerste weekend maakte ruim honderd passagiers er gebruik van.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.