Deel olifanten Dierenpark Emmen werkt niet mee aan verhuizing naar Wildlands

EMMEN - Drie olifanten in Dierenpark Emmen blijven een nachtje langer dan gepland overnachten in het oude dierenpark. De olifanten wilden vandaag de kist waarin de dikhuiden naar hun nieuwe verblijf in Wildlands Adventure Zoo zouden worden gebracht, niet in.
De verhuizing van olifanten Ma Ye Yee en Ravi van de oude naar de nieuwe dierentuin, verliep vanmiddag zoals gewenst. Maar toen het zusje van Ravi de kist in werd gelokt, weigerde ze.

Hoofd olifantenkudde wil wel verhuizen

"We hebben anderhalf uur geprobeerd Swe Zin in de kist te krijgen, maar dit wilde echt niet lukken", zegt verzorger Wybren Landman. "Zij staat nu weer op stal." Het is de verzorgers van de olifanten daarna wel gelukt om kuddehoofd Mingala Oo met haar twee zoons in een kist te krijgen.

Training

De afgelopen tijd is in de dierentuin regelmatig getraind met de olifanten om ze te leren de vervoerskist in te lopen. De dieren werden overgehaald met lekkere hapjes, hooi en lieve woordjes. Maar daar trapten drie van hen vandaag niet in.

Morgen een nieuwe verhuispoging

"Zij krijgen nu even rust. Morgen proberen we het weer", zegt Landman. De olifanten verdoven en vervolgens vervoeren is geen optie. "Dat is onmogelijk. Olifanten wegen twee tot drie ton en die krijg je niet onder zeil. Maar misschien gaan we ze wel een kalmeringsmiddeltje geven."

Opstandige neushoorn

Vrijdag werden de neushoorns verhuisd naar de nieuwe dierentuin. Neushoorn Sara had daar toen geen zin in en probeerde uit te breken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.