Wethouder Assen: Hoe dan ook in de binnenstad investeren

ASSEN - De gemeente Assen moet in de binnenstad van Assen investeren, ook als er geen Factory Outlet Center komt. Dat zegt wethouder Maurice Hoogeveen.
Er zijn volgens Hoogeveen drie scenario's en in alle gevallen is het nodig om te investeren in de binnenstad.

FOC heeft gevolgen

"Het kan zijn dat Assen en de provincie instemmen met een Factory Outlet Center zoals dat nu wordt voorgesteld", schetst de wethouder het eerste scenario. "Dat heeft gevolgen voor de binnenstad en daarom zullen we met een plan moeten komen om daar wat aan te doen."

Outlet niet in Assen

Maar ook als er geen outletcentrum in Assen komt, maar ergens anders in het Noorden dan heeft dat volgens de wethouder impact op de Asser binnenstad. "Dan hebben we de negatieve effecten ook, maar minder kans op de wisselwerking tussen de binnenstad en het FOC."

Geen outlet in het Noorden

"Het kan ook nog dat de noordelijke provincies samen zeggen dat ze helemaal geen outlet willen in het Noorden. Zelfs dan hebben we grote problemen", zegt Hoogeveen. "Ook op dit moment is er veel leegstand."
Hoeveel geld er geïnvesteerd moet worden, weet Hoogeveen niet. "Dat staat niet vast. Je moet eerst plannen maken, kijken wat nodig is en daar dan financiering bij zoeken."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.