'Gebouwen Prins Bernhardhoeve platgooien en woningen bouwen'

Eigenaar Folkert Leyten denkt dat er geen nieuwe huurders voor Prins Bernhardhoeve worden gevonden (Rechten: Archief RTV Drenthe)
Eigenaar Folkert Leyten denkt dat er geen nieuwe huurders voor Prins Bernhardhoeve worden gevonden (Rechten: Archief RTV Drenthe)
ZUIDLAREN - De gebouwen van de Prins Bernhardhoeve platgooien om daarna een hele nieuwe woonwijk te gaan bouwen. Dat is volgens eigenaar Folkert Leyten een mogelijkheid als niet binnen een paar maanden een nieuwe huurder gevonden wordt.
Er lagen al plannen om de voorkant van het terrein in Zuidlaren te bebouwen met woningen, een gezondheidscentrum en winkels. Alleen wil de gemeente Tynaarlo hiervoor nog geen toestemming geven. De plannen moeten daarom aangepast worden.

Onveilig

Volgens Leyten is hij nog volop in gesprek met de gemeente en is het een interessante optie om nu eens naar het hele terrein te gaan kijken. "Het is in ieder geval géén optie om de gebouwen leeg te laten staan, dat zou onveilige situaties opleveren."
Eén van de winkels die graag naar het terrein van de Prins Bernhardhoeve wil verhuizen, is de Albert Heijn aan de Stationsstraat. Volgens eigenaar Hans Hendrikse is het huidige pand veel te klein. "Het nemen van een definitief besluit over het terrein gaat niet snel. Maar hoe eerder ik kan verhuizen, hoe beter."

Geen beurzen

Een nieuwe huurder vinden lijkt een haast onmogelijke opgave, omdat het houden van evenementen en beurzen in de Prins Bernhardhoeve op dit moment niet mogelijk is. Het Zuidlaarder complex werd in 2006 geconfronteerd met een concurrentiebeding door beurscomplex WTC Leeuwarden. In de hallen in Zuidlaren konden daardoor geen beurzen meer worden gehouden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.