'Hotel Braams in Gieten was een begrip in het hele land'

GIETEN - "Het was het visitekaartje van Gieten", vertelt amateurhistoricus Klamer Bos. "Waar je ook was in Nederland, als je vertelde dat je uit Gieten kwam, begon iedereen altijd over hotel Braams."
Hotel Braams aan de Brink in Gieten is woensdag failliet verklaard. Bos, zelf Gietenaar, weet dat de crème de la crème van Nederland vroeger in hotel Braams kwam. "Als Willy Walden en Piet Muijselaar, Snip en Snap, in het noorden waren dan overnachtten ze in Braams. Hun schortjes kochten ze bij de plaatselijke manufacturenzaak. Ook Wim Kan logeerde hier."
Volgens Bos ging het al een paar jaar minder goed met hotel Braams. "Het kwakkelde al jaren helaas. Toen de keuken niet meer openging en mensen er niet meer een hapje konden eten, werd het slechter", aldus de Gietenaar. "We hopen hier in Gieten - en ook voor het personeel - dat iemand toch de zaak weer oppakt. Als de keuken weer open is, dan heb je weer wat."
Curator Jan Maarten Pol verwacht op dit moment niet dat het hotel een doorstart gaat maken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.