NAM: Meer gasgeld terug naar Groningen

De NAM in Assen (archieffoto RTV Drenthe)
De NAM in Assen (archieffoto RTV Drenthe)
ASSEN - Er moet meer met de gaswinning in Groningen verdiend geld terugvloeien naar de provincie.
Dat heeft directeur Gerald Schotman van de NAM in Assen gisteren in zijn nieuwjaarstoespraak gezegd, schrijft het bedrijf op zijn
.

Meedelen in de opbrengst

"Ik zou het zeer ondersteunen als de partijen - bijvoorbeeld in de mijnbouwwet - een regeling vastleggen dat omwonenden op redelijke wijze meedelen in opbrengsten van mijnbouwactiviteiten", zegt hij. Volgens Schotman is het aan de politiek om daar verder vorm aan te geven.

Opkoopregeling

Schotman staat ook positief tegenover een opkoopregeling voor huizen met bevingsschade. "Bewoners geven aan, behoefte te hebben aan een opkoopregeling van hun huis, zodat de mogelijkheid om te vertrekken er daadwerkelijk is." Daarbij moet volgens hem ook rekening gehouden worden met de zorgen van bestuurders over een leegloop van de provincie.

'Haast maken en beginnen'

De NAM gaat daarom binnenkort om tafel met de Nationaal Coördinator Hans Alders om te zien wat eventuele volgende stappen kunnen zijn. "Maar ik zeg, haast maken en beginnen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.