Annen strijdt voor behoud apotheek: 'Wij kunnen er niet heen en omliggende dorpen wel'

ANNEN - Inwoners van Annen kunnen binnenkort hun medicijnen waarschijnlijk niet meer ophalen bij de huisartsenpraktijk in het dorp. Ze moet daarvoor dan naar Zuidlaren.
De Commissie Dorpsbelangen en de Vrouwen van Nu zijn een petitie gestart om dit tegen te gaan.
Vergunning aanpassen
"De vergunning voor de apotheek in de praktijk stond op naam van een huisarts die vorig jaar vertrokken is. Het ministerie heeft besloten de apothekersvergunning niet opnieuw te verstrekken omdat het voor de inwoners van Annen minder dan 4,5 kilometer is naar de dichtstbijzijnde apotheek in Zuidlaren, vertelt Ype Tol, de voorzitter van de Commissie Dorpsbelangen.
Niet goed voor ouderen
Ondanks dat Zuidlaren redelijk dichtbij is, vindt Tol het geen optie. "Veel mensen die medicijnen gebruiken, zijn slecht ter been. Dan is 4,5 kilometer wel ver weg."
'Raar verhaal'
Inwoners van dorpen buiten Annen mogen nog wel naar de apotheek. Die blijft dus open, maar niet voor inwoners van het dorp. "Dat is een heel raar verhaal", vindt Tol. "Het komt doordat het voor sommige mensen wel verder dan 4,5 kilometer is naar de dichtstbijzijnde apotheek, dus die mogen hun medicijnen dan wel ophalen bij de huisartsenpraktijk.
Petitie
"We gaan bezwaar maken bij de minister en dat gaan we ondersteunen met een handtekeningenactie", vertelt Tol. Op 3 februari worden de handtekeningen met een begeleidende brief aangeboden aan de Tweede Kamer tijdens het algemeen overleg over de eerstelijns zorg.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.