Europees avontuur over voor strijdlustig DOS

HANDBAL - De dames van DOS zijn uitgeschakeld in de Europacup. In de achtste finale van de Challenge Cup bleek het Servische Izvor Bukovicka Banja te sterk voor de Drentse club. Na de 27-33 zege van vrijdag was ook de return in sporthal De Klabbe in Emmer Compascuum een prooi voor de Serven: 27-18.
In tegenstelling tot de wedstrijd van vrijdag bleef het in de return lange tijd spannender. Pas bij 16-14 in het tweede bedrijf liep de koploper uit de sterke Servische competitie uit en bleek de pijp leeg bij de strijdlustige Drentse eredivisionist. In het bereiken van de volgende ronde was voorafgaand aan de return weinig hoop, maar gedacht aan een kleine zege werd er stiekem wel.
Alles moest meezitten
Ook trainer/coach Rob Fiege dacht aan een magere zege, maar liet kort voor de wedstrijd wel weten dat dan alles mee moest zitten. Dat was niet het geval. Veel speelsters haalden niet hun hoogste niveau, er werden teveel technische fouten gemaakt en ook de twee scheidsrechters uit Portugal, de zusjes Sá, hadden niet hun beste dag.
Rood
Fiege dacht bovendien dat Izvor de return zou spelen zonder de sterke opbouwspeelster Ana Tomkovic, die vrijdag met rood van het veld werd gestuurd. "In Nederland betekent dat een schorsing voor de volgende wedstrijd, maar internationaal kennelijk niet."
Geloof
Eigenlijk was er maar één moment van enig geloof in de hal. Dat was op het moment dat DOS op 7-6 kwam, maar dat was meteen ook de laatste keer dat de Drentse club aan de positieve kant van de score stond. De Serven, stuk voor stuk meer ouder en dus meer ervaren dan hun opponenten, roken het gevaar. Het tempo werd verhoogd, de juiste speelster werd in stelling gebracht en van 7-6 stond het binnen no-time 7-10. Met name Danijela Ilic en Katarina Stanic maakten in de eerste helft het verschil.
41 jarige Danilovic
In de tweede helft kon DOS geen vuist meer maken. Izvor bracht met Milica Danilovic nog meer ervaring binnen de lijnen. De 41-jarige speelster groeide na rust uit tot de topschutter van de avond met zes treffers. DOS kon in die tweede helft overigens geen gebruik meer maken van Annika Noordink. De opbouwspeelster kreeg kort na rust haar derde tijdstraf en dus rood.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.