Opgestapte OpAssen-voorzitter zegt sorry tegen burgemeester voor 'onbezonnen' tweet

Harry Reitsma, de opgestapte voorzitter van OpAssen, heeft sorry gezegd (Rechten: Facebook Harry Reitsma)
Harry Reitsma, de opgestapte voorzitter van OpAssen, heeft sorry gezegd (Rechten: Facebook Harry Reitsma)
ASSEN - Ex-partijvoorzitter Harry Reitsma van OpAssen heeft excuses gemaakt aan burgemeester Marco Out voor een naar eigen zeggen onbezonnen tweet over het collegebesluit over het Factory Outlet Center.
Reitsma had in de tweet opgeroepen tot 'stennis schoppen' bij de raad over het FOC bij het TT Circuit. Burgemeester Marco Out vond de oproep onacceptabel en nodigde de oud-OpAssen-voorzitter uit voor een gesprek op het stadhuis.
Sorry gezegd
Dat gesprek is vanmiddag geweest en volgens Reitsma is de lucht weer geklaard. "Het was een goed gesprek. Ik heb sorry gezegd en ook meerdere malen aangegeven dat het toch wel een onbezonnen daad was", zegt Reitsma.
Uitlokken
Reitsma maakte zich vorige week zo boos over het collegebesluit om de outlet bij het TT Circuit door te zetten, dat hij op Twitter iedereen opriep om de raadsvergadering te verstoren.
Dat moest gebeuren, zo twitterde hij, "door te scanderen dat het allemaal buiten de bevolking om bekonkeld wordt". En hij wilde "uitlokken dat er politie bij komt", aldus het tweetbericht.
Kwestie afgedaan
Via een woordvoerder laat burgemeester Out weten dat Reitsma vanmiddag afstand heeft genomen van zijn oproep en dat daarmee de kwestie is afgedaan.

Opruiing

Reitsma heeft nog wel een gemeentelijk document meegekregen, met daarin de waarschuwing dat hem de toegang tot de raadszaal ontzegd kan worden wanneer hij opnieuw oproept tot stennis schoppen. "Het wordt gezien als opruiing", zegt Reitsma. "Ik ben hiermee dus gewaarschuwd."

Opvolging

Reitsma is uit eigen beweging inmiddels opgestapt als voorzitter van OpAssen. Het overgebleven bestuur bespreekt de kwestie morgen, evenals de opvolging van Reitsma.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.