IJs in Noordlaren is dik genoeg voor marathon

NOORDLAREN/HAAKSBERGEN - Wordt het Noordlaren of Haaksbergen? Het ijs in Noordlaren is in ieder geval dik genoeg. Dat heeft Willem Hut van de KNSB zojuist bekend gemaakt.
Onder toeziend oog van de KNSB-man en de nationale pers, mat ijsmeester Gezinus van Iren vanmorgen 3,5 centimeter ijs. "Ik krijg nu toch wel een beetje kriebels hoor", vertelt van Iren vlak voordat de boor het ijs in gaat. "Maar het ligt er hier echt prachtig bij".
Voor een marathon op natuurijs moet het ijs tenminste drie centimeter dik zijn.

Haaksbergen

Ook Haaksbergen is nog in de strijd voor de organisatie van de eerste marathon op natuurijs. De officiële meting moet daar nog gedaan worden. Maar RTV Oost-verslaggever Jaap Even meldt dat ook daar 3,5 tot 4,5 centimeter ijs is gemeten. Voor 10.00 uur vanmorgen maakt de KNSB bekend waar de marathon gereden gaat worden.

Sneeuw

IJsmeester Tonny Lenderink van de ijsbaan in Haaksbergen heeft er alle vertrouwen in dat de KNSB voor het Twentse natuurijs zal kiezen. "Het ligt er prachtig bij hier. Op het korte stuk ligt nog wat sneeuw aan de zijkant, maar de lange baan is helemaal vrij", aldus Lenderink.

Nuchter

IJsmeester Van Iren is er nuchter over. "Ik hoor het vanzelf wel. Ze zullen daar in Haaksbergen ook wel even boren, en dan moeten ze maar zien waar de omstandigheden het best zijn. De weersverwachting speelt natuurlijk ook mee."

Emotioneel

"Mijn taak is gedaan. Ik heb er 3,5 centimeter ijs op gekregen met de vrijwilligers", zegt een emotionele Van Iren. "En daarvoor wil ik ze heel hartelijk bedanken."

Veenoord

Gisteravond werd bekend dat het ijs in Veenoord in ieder geval niet op tijd klaar is voor een marathon op natuurijs.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.