'Kritiek op procedure rond azc Meppel onterecht, gemeente pakt het netjes aan'

MEPPEL - "Inspraakavonden zijn heel belangrijk en juist de gemeente Meppel heeft het op dat vlak goed aangepakt bij de plannen voor een asielzoekerscentrum", dat zegt hoogleraar Bestuurskunde Heinrich Winter.
Hij reageert daarmee op het nieuws dat een groep Meppelers vanavond bij een commissievergadering wil
tegen de komst van het azc. Volgens de demonstranten zijn de inwoners van Meppel te veel buiten de besluitvorming gehouden.

Het college van Meppel wil een asielzoekerscentrum vestigen in het gebied tussen de Steenwijkerstraatweg en de Gedeputeerde Dekkerweg bij Meppel.

Besluitvorming na inspraak

Hoogleraar Winter is van mening dat Meppel het wel goed heeft aangepakt. "Wat in veel andere gemeenten gebeurt is dat er al besluitvorming is voor inspraak. Meppel pakt dat anders aan. Aan de burgers is eerst de vraagt voorgelegd of er een azc kan komen. En na een gesprek met de burgers, is ook aan hen gevraagd waar het beste een opvanglocatie kan komen. Aan het eind van die trechter komen pas de commissie en gemeenteraad met hun besluit. Dat is op zichzelf heel netjes."

Sterke emoties

Hoe kan het dan toch dat tegenstanders ontevreden zijn? Volgens Heinrich Winter heeft dat te maken met de sterke emoties die rond dit soort zaken spelen. "Sommige mensen kun je niet overtuigen. De meerderheid beslist uiteindelijk", aldus Winter.

Zegje doen

"Als mensen zich roeren, probeer ze dan bij de discussie te betrekken, ga met ze in gesprek." Dat is het advies van Heinrich Winter aan de gemeente Meppel. "Een gesprek kan stevige emoties wegnemen. Tegenstanders vinden het in ieder geval belangrijk dat ze hun zegje kunnen doen, ook al krijgen ze niet hun zin."

Zet bestuurders tussen de mensen

Verder adviseert de hoogleraar om bij inspraakavonden goed te kijken naar de inrichting bij zo'n bijeenkomst. "In het Brabantse Steenbergen liep het vorig jaar uit de hand. Daar was een klassieke situatie; het gemeentebestuur op een hoog podium, de burgers daar beneden in een theateropstelling, waarbij ze omhoog moet kijken en luisteren naar het bestuur. Voorkom dat en zet bestuurders tussen de mensen in, ga bijvoorbeeld in groepjes in gesprek met tegenstanders. Dan gaat het er vaak rustiger aan toe", concludeert hoogleraar Winter.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.