Aanleg van glasvezel in gemeente De Wolden stapje dichterbij

De komst van glasvezel in De Wolden stapje dichterbij
(Rechten: pixabay.com)
De komst van glasvezel in De Wolden stapje dichterbij (Rechten: pixabay.com)
RUINERWOLD - Rendo gaat een deel van de kosten van het aanleggen van een glasvezelnetwerk in de gemeente De Wolden financieren. De netbeheerder heeft daarvoor met bewonersinitiatief Glasvezel De Wolden een intentie-overeenkomst getekend.
De komende weken zal deze overeenkomst verder worden uitgewerkt en definitief worden gemaakt. Het wordt nu ook mogelijk om een pilotproject te beginnen, dat als voorbeeld kan dienen voor de aanleg van glasvezel in de rest van de gemeente De Wolden.
Pilotproject
De pilot wordt gedaan in Ruinerwold en moet de aanlegtechniek verbeteren en kinderziektes eruit halen. Ook moet dan blijken hoeveel bewoners hun intentieverklaring om een abonnement op een provider te nemen, daadwerkelijk gaan doorzetten.

Storing

De mensen die in Ruinerwold mee gaan doen aan de pilot worden gevraagd om elke storing meteen te melden zodat dat met de providers en aannemer besproken en opgelost kan worden.
Uitbreiding glasvezel
In Ruinerwold wordt sowieso glasvezel aangelegd, maar of dat in de hele gemeente gaat gebeuren is afhankelijk van de hoeveelheid verkochte abonnementen. Als er niet voldoende abonnementen zijn, wordt de rest van de gemeente niet aangelegd. De abonnementen zijn nodig om de financiering mee terug te betalen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.