Minister belooft beter overleg met inwoners Langelo en Norg over gasopslag

NORG - Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders gaat ook in gesprek met inwoners van Langelo en Norg over de gasopslag in het gebied.
Die toezegging deed minister Kamp van Economische Zaken gisteren in de Tweede Kamer. Kamerlid Agnes Mulder uit Assen is blij met die toezegging. De NAM heeft onlangs geïnvesteerd in de gasopslag van Langelo, vanwege het verminderen van de aardgaswinning in Groningen.

Informatie

"Het is als individu lastig je recht te halen en goede informatie te krijgen bij een groot bedrijf als de NAM. Er is veel onduidelijkheid bij de inwoners van Langelo en Norg. Het CDA vindt dat echt onwerkelijk", zegt Mulder op Radio Drenthe.
Belang
Volgens Mulder is de toezegging van Kamp een goed teken. "Hiermee geeft hij het belang aan van de gasopslag, maar ook dat het niet zomaar kan. Alders gaat nu op bezoek in Langelo en daar houd ik Kamp en Alders aan."
Schademeldpunt
Ook komt er een schademeldpunt voor mensen buiten de provincie Groningen. "Het is van groot belang voor de inwoners van heel Nederland om een meldpunt te krijgen, zodat ook zij schade kunnen melden van aardbevingen door gaswinning", aldus Mulder. "Er moet één telefoonnummer voor komen en ik hoop dat de minister dat snel voor elkaar krijgt."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.