'Ondernemingsraad Attero onvoldoende geïnformeerd over verhuizing'

Afvalverwerker Attero in Wijster (Rechten: archief RTV Drenthe)
Afvalverwerker Attero in Wijster (Rechten: archief RTV Drenthe)
WIJSTER - De ondernemingsraad van afvalverwerker Attero vindt dat het onvoldoende geïnformeerd is door de directie over verhuisplannen.
Attero wil de kantoorbanen overbrengen naar Apeldoorn, onder andere vanuit Wijster. Het grootste gedeelte van het bedrijf staat in Brabant en Limburg.
'Verkapte reorganisatie'
In het sociaal plan van het bedrijf staat dat personeel voor een andere baan maximaal anderhalf uur extra moet rijden. Dat betekent dat de meeste Drentse werknemers mee moeten naar Apeldoorn. Omdat in de praktijk veel mensen dat niet willen, spreken verschillende bronnen tegen RTV Drenthe van een 'verkapte reorganisatie'.
Het bedrijf heeft in 2013 al een reorganisatieronde gehad, daarbij verloren 120 mensen hun baan. Vorig jaar werd het bedrijf overgenomen door Waterland Private Equity Investments. De vakbonden zijn bang dat het bedrijf door de investeerder wordt 'leeggezogen'.
OR ontevreden
De directie kwam vorig jaar met het verhuisplan. De ondernemingsraad was niet overtuigd van de noodzaak om te verhuizen. Vorige maand besloot de directie alsnog het plan door te drukken. Volgende week stuurt de OR de stukken naar de ondernemingskamer. Die gaat onderzoeken of Attero de procedures juist heeft doorlopen.
Attero vindt het een interne aangelegenheid en wil geen mededelingen doen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.