Zorgen om interne chaos bij Vanboeijen in Assen

Locatie Sparrenlaan in Assen (Rechten: Google Streetview)
Locatie Sparrenlaan in Assen (Rechten: Google Streetview)
ASSEN - De bestuurlijke chaos bij zorginstelling Vanboeijen in Assen lijkt steeds groter te worden.
Niet alleen bestuurders, maar ook de medezeggenschapsraad en de raad van toezicht hebben ruzie met elkaar. Dat blijkt uit een interne brief die in handen is van RTV Drenthe.
Zorgen
Een anonieme medewerker heeft contact gezocht met de redactie, omdat die zich zorgen maakt over de cliënten van Vanboeijen. "Begeleiders lezen mails en rapportages, schrijven zorgplannen en actieplannen en winkelen met bewoners in eigen tijd, omdat hier onvoldoende tijd voor is", staat in de brief.

Conflict

Een intern onderzoeksrapport van Berendsen zorgt voor veel onrust, blijkt uit een brief van de medezeggenschapsraad aan de raad van toezicht: "De raad van toezicht voorziet veel negatieve publiciteit voor Vanboeijen." Een intern conflict over het rapport kostte interim-bestuurder Dick van Goor afgelopen maand de kop.

Onrust

Al maanden rommelt het binnen het management van de instelling, die zorg en begeleiding biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Al maanden is het een komen en gaan van managers. Regelmatig worden ontslagzaken voor de rechter uitgevochten.

Rechtszaak

Vorige week woensdag stonden
nog tegenover elkaar voor de rechter. Vanboeijen wil het hele managementteam vervangen, waarvan één naar de rechter is gestapt. De raad van bestuur van Vanboeijen vindt dat het management met hun gedrag en handelen hun eigen positie, gezag en vertrouwen in de organisatie heeft aangetast.
Bij Vanboeijen kon vandaag niemand reageren. Ook voorzitter van de raad van toezicht, Janny Vlietstra, was niet bereikbaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.