Ondernemer over acht koopzondagen in Hoogeveen: Dit werkt natuurlijk helemaal averechts

HOOGEVEEN - Het verdubbelen van het aantal koopzondagen in de gemeente Hoogeveen van vier naar acht per jaar leidt allerminst tot een jubelstemming bij supermarkteigenaar Henri Offerein.
"Hoe ga ik aan de klanten uitleggen dat ik de ene zondag wel open ben en de andere niet? Ik wil gewoon elke zondag open zijn en dat wordt nu belet," zegt Offerein, eigenaar van een supermarkt in winkelcentrum De Nije Nering.
Averechts
"Ik heb hier het collegeprogramma en daarin staat: kijken in mogelijkheden, denken in kansen. We praten over werkeloosheid en we praten over het aantrekken van grote bedrijven. Dan werkt dit natuurlijk helemaal averechts," vervolgt hij.
Het argument dat nu eenmaal in het coalitieakkoord staat dat er geen verruiming komt van winkeltijden, verwerpt hij. "De tijden veranderen. Ik zie allerlei busjes van bedrijven rondrijden die op zondag bezorgen. Moeten we dan een hek om Hoogeveen heen zetten? Want je mag er niet meer in," aldus de ondernemer.
Vervolgstappen?
Hij beraadt zich nog op stappen maar wil het er in ieder geval niet bij laten zitten. Ook het winkelend publiek bij winkelcentrum de Nije Nering klinkt eensluidend in het oordeel: de keuzevrijheid moet bij de consument liggen.
Kerken onuitgesproken
Alex Visser, voorzitter van de kerkenraad van de protestantse wijkgemeente De Weide, vindt het een zaak van de politiek. "Volgens mij is het bij de kerken hier geen issue. Wij hebben zelf nooit over het onderwerp koopzondag gesproken," zegt Visser.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.