Overname TSN door Buurtzorg stap dichterbij

ASSEN - Buurtzorg Nederland wil de meeste thuiszorgactiviteiten van TSN overnemen. Het bedrijf stuurt maandag een definitief aanbod aan de betrokken gemeenten.
De bewindvoerders van TSN noemen het plan van Buurtzorg het beste voor de medewerkers en cliënten. TSN kreeg eind november uitstel van betaling.
De gemeenten hebben twee weken de tijd om op het voorstel van Buurtzorg te reageren. Buurtzorg is de grootste aanbieder van wijkverpleging.
Plan
Over de inhoud van het plan is nog niets bekend. De bewindvoerders dringen er bij de gemeenten op aan dat zij hun rekeningen op tijd betalen, zodat de TSN-medewerkers ook in februari hun salaris krijgen. "De continuïteit van zorg aan de 40.000 cliënten en de werkgelegenheid voor 10.000 medewerkers van TSN Thuiszorg staat voorop."
FNV is positief
Volgens Karim Skalli van vakbond FNV zullen niet alle medewerkers van TSN Thuiszorg over worden genomen. "Voor die mensen moet een goed sociaal plan komen."
Buurtzorg is volgens Skalli een bedrijf met weinig managementlagen. "Dat zorgt ervoor dat zij iedere euro die bedoeld is voor zorg, ook aan zorg kunnen besteden."

Acties

Zolang er geen nieuws is waaruit blijkt mensen hun baan behouden, gaan wij zeker door met acties. We willen geen horrorscenario. De gemeenten zijn nu aan zet.

TSN in Drenthe

TSN Thuiszorg is in alle Drentse gemeentes actief. In totaal werken twaalfduizend medewerkers bij het thuiszorgbedrijf, waarvan ongeveer tweeduizend in Drenthe. Het bedrijf heeft vestigingen in Hoogeveen, Emmen en Assen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.