Inbreker fietsenwinkel heeft veel meer op kerfstok

De verdachte stal fietsen in Emmen (Rechten: pixabay.com)
De verdachte stal fietsen in Emmen (Rechten: pixabay.com)
ASSEN - Het Openbaar Ministerie verdenkt een 43-jarige man uit Odoorn van in totaal twintig diefstallen en inbraken in zijn woonplaats en in onder meer Emmen en Klazienaveen.
Dat bleek tijdens een pro-formazitting in de Asser rechtbank. De verdachte was er zelf niet bij, omdat hij ziek was.


Diefstal fietsenzaak

De man werd begin augustus opgepakt, een paar dagen nadat er was ingebroken bij een fietsenzaak in Emmen. Uit de winkel in de wijk Bargeres verdwenen acht fietsen. De eigenaar van de zaak ontdekte dat een paar te koop werden aangeboden op Marktplaats.
De politie zette daarop een nep-koper in: een agent die zich voordeed als koper reageerde op de advertentie. Zo kwam de politie uit bij de man uit Odoorn en ook bij twee jongens van 16 en 17 jaar uit Emmen.

Meer verdachten

De jongens bekenden na hun arrestatie dat ze nog veel meer inbraken en diefstallen hadden gepleegd, samen met de man uit Odoorn. Behalve van de inbraak in de fietsenzaak verdenkt het OM hem onder meer van de diefstal van koper van de Pauluskerk in Emmen, meerdere diefstallen van fietsen en brommers en enkele woninginbraken.
De jonge Emmenaren stonden vrijdagochtend achter gesloten deuren terecht in Assen. De zaak tegen de man uit Odoorn wordt op 1 april inhoudelijk behandeld.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.