FC Emmen onnodig onderuit in Helmond

FC Emmen verloor met 3-2 bij Helmond Sport
VOETBAL - Na drie zeges op rij verloor FC Emmen onnodig bij Helmond Sport. De nummer twaalf van de Jupiler League was met 3-2 te sterk voor de nummer zes van de ranglijst. FC Emmen verspeelde tot twee keer toe een voorsprong.
Door de nederlaag zakt FC Emmen naar de zevende plaats, want FC Volendam won wel. Thuis waren de oranjehemden met 1-0 te sterk voor Fortuna Sittard.

De helft van Slener Warmolts

De eerste helft was zonder twijfel de helft van Stephen Warmolts. De verdediger van Helmond Sport, die wordt gehuurd van SC Heerenveen, scoorde twee keer in 45 minuten. Na vier minuten werkte de in Sleen geboren verdediger de bal achter zijn eigen doelman Van der Steen, nadat Jurjan Mannes een voorzet wilde geven.
Kort voor rust vond de Drent opnieuw het net. Ditmaal scoorde hij aan de goede kant toen hij een vrije bal ongedekt mocht inkoppen. Overigens had het op het moment van de gelijkmaker al 0-2 of 0-3 moeten staan, maar tot twee keer toe stuitte Raymond Gyasi in kansrijke positie op doelman Wouter van der Steen. Daarmee hield FC Emmen, dat in een 4-4-2 formatie speelde, de thuisclub in leven. "Die ballen moet ik gewoon scoren, dat besef ik zelf ook", reageerde Gyasi na afloop schuldbewust.

Tweede helft

Kort na rust kwam Emmen via Erixon Danso toch op 1-2. De topscorer van Emmen wipte uit een counter zijn tiende goal van het seizoen binnen. Het thuispubliek was bij die goal woedend op de Belgische arbiter Wesley Alen, die het buitenspelsignaal voor buitenspel (terecht overigens) negeerde. Via invaller Sam Strijbosch maakte Helmond Sport in de 56e minuut, na zwak verdedigen van Jens Jurn Streutker, gelijk.
Nadat Gyasi zijn derde grote kans op een treffer onbenut liet schoot Roel van de Sande een vrije bal prachtig, via de onderkant van de lat, achter Telgenkamp: 3-2. Een vrije bal die wel heel gemakkelijk werd gegeven, zeker als je de 'overtreding' van Siekman (te hoog geheven been) vergelijkt met de sliding op Gyasi vlak na zijn tweede grote kans van de wedstrijd (een zuivere strafschop die niet werd gegeven). Via Danso kreeg Emmen kort na de 3-2 de vierde levensgrote kans, maar de buitenspeler schoot voorlangs.
Met Arjen Hagenauw (hij kwam voor Mannes) en Rick ten Voorde (voor Kolder) probeerde Keizer het tij nog te keren, maar tevergeefs.