Gyasi: Ik denk dat ik te veel twijfelde voor de keeper

VOETBAL - Raymond Gyasi besefte na afloop van het verloren duel bij Helmond Sport dat hij in het middelpunt van de belangstelling zou staan. Zijn drie gemiste opgelegde kansen kwamen de formatie uit Drenthe duur te staan. "Ik kreeg drie 100 procent kansen, die er gewoon in moeten. Als ik ze wel had gemaakt was de wedstrijd anders gelopen dan nu."

"Ik speelde vandaag op nummer tien in een 4-4-2 systeem en ik kwam nu veel vaker in scoringspositie dan anders. Normaal maak ik mijn actie aan de zijkant en geef ik een voorzet. Nu dook ik drie keer op voor de doelman. Ik denk dat ik iets te veel in de twijfel zat. Normaal gesproken moet je gaan voor één ding, dat deed ik niet. Verder vond ik dat ik de positie achter de spits wel goed invulde, alleen ontbrak datgene wat het belangrijkste is... de doelpunten."
Toch is het missen van zijn kansen niet de enige reden van de nederlaag in Helmond meende Gyasi. "Nee we kregen de goals ook te gemakkelijk tegen."

'Het moet resoluter'

FC Emmen-verdediger Seip vond wel dat de gemiste kansen een doorslaggevende rol hadden in Helmond. "Ja, want we hadden de kans om de marge naar twee en zelfs drie doelpunten te brengen. Dat lieten we tot twee keer toe na. En als je naar de tegengoals kijkt was alleen de tweede tegentreffer een verdedigingsfout. Aan de eerste ging een overtreding vooraf en de derde ging geweldig binnen uit een directe vrije trap."
Volgens Seip kan FC Emmen in het 'doodmaken' of 'neutraliseren' van een wedstrijd nog veel winst boeken. "Ik heb niet het idee dat we één op één lopen met de kansen die we krijgen. Dat kan echt beter, al moeten we achterin ook resoluter zijn."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.