Ten Caat over vertrek Bangma: Ik had dezelfde keuze gemaakt

VOETBAL - Achilles 1894 zit niet met de handen in het haar na het vertrek van keeper Diederik Bangma, die deze week aankondigde per direct te verkassen naar het Duitse BV Cloppenburg.
Dat blijkt uit de reactie van coach Theo ten Caat, die spoedig een keuze gaat maken tussen twee keepers uit de A's van de zondaghoofdklasser.
Geen verrassing
Ten Caat was niet verrast door het vertrek van Bangma, die twee weken geleden zijn trainer informeerde over de interesse van Cloppenburg. "Op het moment dat Diederik bij me kwam, wist ik al dat die vogel gevlogen was", aldus Ten Caat, die de beslissing van zijn voormalige pupil wel begrijpt.
"Iedere sportman wil het hoogste nastreven. Hij is een fantastische keeper voor ons geweest en ik snap de keuze wel om bij Cloppenburg te gaan voetballen. Als ik in zijn schoenen had gestaan had ik dezelfde keuze gemaakt."

A's

Volgens Ten Caat moeten de twee keepers uit de A's - Renzo Hemmes en Yannick van Oostrum - nu maar laten zien dat ze ook op seniorenniveau hun mannetje kunnen staan. "En voor de zekerheid hebben we onze keeperstrainer Mark Ekhart een keeperslicentie aan laten vragen, maar dat is niet de eerste keuze die we gaan maken."
De Assenaren staan momenteel met zeven punten op de eennalaatste plek in de Hoofdklasse C.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.