Noordscheschut loopt slechts punt in op Gorecht, DZOH dichterbij periodetitel

André Mulder zag zijn ploeg goed spelen
VOETBAL - Noordscheschut heeft verzuimd om optimaal te profiteren van de misstap van koploper Gorecht, dat vorige week verloor van middenmoter De Weide. De nummer twee van de tweede klasse J speelde in Groningen met 2-2 gelijk tegen The Knickerbockers, de nummer vier van de ranglijst.
De Drenten keken al gauw tegen een 1-0 achterstand aan, maar kwamen op gelijke hoogte door Melvin Mol. Hij kopte raak, nadat een verre ingooi met het hoofd was verlengd. De ploeg van André Mulder was na rust oppermachtig en kwam halverwege de tweede helft op 1-2 door Nick Koster, die ook scoorde uit een kopbal na een verre ingooi. De Drenten bleven de bovenliggende partij en leken op weg naar een overwinning, maar moesten toezien hoe Jasper Landsheer tien minuten voor tijd de enige kans van The Knickerbockers benutte.

'Niet de genadeklap'

Noordscheschut kwam in de laatste tien minuten nog driemaal vrij voor de keeper, maar slaagden er niet meer in om tot scoren te komen. Trainer André Mulder: "We hebben veel meer kansen gehad, maar hebben niet de genadeklap gegeven. We hebben tot het eind gestreden voor de overwinning tegen de nummer vier, die eigenlijk geen poot aan de grond had. Gorecht gaat nog wel punten verspelen en ons spel biedt hoop voor de komende weken."
Koploper Gorecht heeft 35 punten uit 14 duels. Noordscheschut heeft zes punten minder.

DZOH - Klazienaveen

Nummer drie DZOH maakte op bezoek bij middenmoter Klazienaveen geen fout: 1-2. DZOH kwam op voorsprong door Gerben Rog, die een counter afrondde. Klazienaveen was in die eerste helft de betere ploeg en kwam op 1-1 door Wesley ten Berge. Na rust besliste Marvin van der Meer met een kopbal uit een corner de wedstrijd in het voordeel van DZOH.
"In de eerste helft hebben we geluk gehad en was 1-1 het maximaal haalbare", zo blikte DZOH-trainer Martin Drent terug op het duel. "In de tweede helft waren we dominant en kwamen we terecht op 2-1. Ik ben blij dat we in het fysieke spel van Klazienaveen mee konden en heb met name genoten van Max Heinen, die ons over het dode punt heen hielp. Hij is 17 jaar, maar speelt al met zóveel rust aan de bal."
Als DZOH de komende twee wedstrijden wint, pakt het de tweede periodetitel. DZOH heeft één verliespunt minder dan NEC, dat volgende week naar Emmen komt.