Roden naar laatste 16 in beker na zege op LTC

VOETBAL - vv Roden heeft zich als tweede Drentse club geplaatst voor de 1/8e finales van de noordelijke districtsbeker.
De zondagtweedeklasser versloeg op het kunstgras in Assen zaterdagtweedeklasser LTC met 0-3. WKE had zich anderhalve week geleden al verzekerd van een plek bij de laatste 16 door te winnen van de reserves van Be Quick 1887.

Uit de beker

Net als voor LTC eindigde vandaag ook voor VAKO, SC Erica en HZVV het bekertoernooi. zondagderdeklasser VAKO verloor op het veld van VVG in Groningen met 5-2 van zaterdageersteklasser PKC'83, zaterdaghoofdklasser HZVV had geen schijn van kans tegen de koploper van de zondag 1e klasse F, Heerenveen, getuige de 5-0 nederlaag en SC Erica (1e klasse F) verloor bij zaterdagtopklasser ONS Sneek met 5-2.

Roden startte furieus tegen LTC, dat vecht tegen de 2e degradatie in twee seizoenen tijd. De formatie van trainer Harry Zwiers kwam al binnen twee minuten op 0-1 door een treffer van Robin van der Tuin. LTC kreeg daarna kansen op de gelijkmaker, maar zag een schot van Marcel Meijer voorlangs gaan en een treffer van Johan van Dijk afgekeurd worden wegens buitenspel.

Op de paal

Halverwege de eerste helft sloeg Roden voor de tweede keer toe. Een hele verre ingooi werd slecht weggewerkt door de defensie van de Assenaren. De bal belandde voor de voeten van Bert Roede die met een stuit LTC-doelman Jelle van der Veen passeerde: 0-2. Roden speelde na die goal verzorgder, kreeg ook kansen op de 0-3, maar de grootste kans was kort voor rust voor de thuisclub. Meijer zag zijn inzet op de paal belandden.

Geen grote kansen

In de tweede helft probeerde LTC-trainer Gerwin Bruinsma met een dubbele wissel (Serkan Dogruyurek en Collin Udding voor Marco Eissies en Machiel Boelens) het tij nog te keren. Het gevolg was een overwicht en heel veel balbezit, maar grote kansen bleven uit. Uit een counter besliste Van der Tuin, met zijn tweede goal, de wedstrijd al leek de aanvaller van Roden de bal te ontvangen in buitenspelpositie.