Petitie tegen asielzoekerscentrum in Echten: 'Hoogeveen is al genoeg'

De mogelijke locatie voor een azc in Echten (Rechten: RTV Drenthe)
De mogelijke locatie voor een azc in Echten (Rechten: RTV Drenthe)
ECHTEN - De strijd van een deel van de inwoners van Echten tegen een asielzoekerscentrum gaat door.
De gemeente De Wolden praat met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) over een opvang voor tweehonderd tot vijfhonderd asielzoekers. Omwonenden van de beoogde locatie, recreatiecentrum Van Harte protesteerden eerder al
. Nu is er ook
.
Buurtbewoners
De petitie met de titel Zeg nee tegen AZC Echten is inmiddels door 555 mensen getekend. Wie achter de petitie zit is niet duidelijk. De makers noemen zich buurtbewoners. "Teken deze petitie zodat we een punt kunnen maken richting B en W", aldus de oprichters van de petitie.
Het geplande azc in Echten is volgens de petitie te groot ten opzichte van het dorp. "Het toerisme gaat achteruit. Is wandelen in het bos straks nog wel veilig?", vragen de makers zich af.


Uitleg
Veel van de ondertekenaars zijn anoniem, alhoewel er toch ook met naam en toenaam getekend wordt. Sommige ondertekenaars zetten ook een verklaring bij hun steunbetuiging. "Straks niet meer veilig met m'n hond wandelen in het bos", zegt Nathanja Wildvank. "Het dorp is te klein om zoveel vluchtelingen op te vangen", legt Daphne Siliakus uit. "Het toerisme zal het zeker niet ten goede komen."
Hoogeveen
Meerdere ondertekenaars vinden dat een asielzoekerscentrum bij Hoogeveen al genoeg is. "Ik voel me nu al niet meer veiliger. Ik vind dat er dan te veel in deze regio geplaatst worden", aldus een anonieme ondertekenaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.