WKE krijgt pak slaag van HFC na twee rode kaarten

Angelo Zimmerman zag de rode kaart (Rechten: RTV Drenthe)
VOETBAL - WKE heeft vanmiddag met ruime cijfers verloren in Haarlem van de Koninklijke HFC, 6-2. WKE kreeg tijdens het inhaalduel twee rode kaarten om de oren.
Al na 17 seconden spelen kwam HFC op voorsprong via Mike van den Ban. Niet veel later werd het al 2-0 via Carlos Opoku.

Twee keer rood

Na ruim twintig minuten spelen legde Angelo Zimmerman Van den Ban neer. Zimmerman werd direct het veld afgestuurd. Opoku scoorde zijn tweede uit de penalty die volgde.
WKE ging daarna wel op zoek naar het doelpunt. Vincent Volkert van HFC maakte hands in het stafschopgebied en Omar Kavak schoot de penalty binnen, 3-1. Na rust komt WKE nog terug tot 3-2 via een vrije trap van Kevin Görtz. Maar de hoop op een goed resultaat vervloog toen Simon IJzerman zijn tweede gele kaart kreeg en kon inrukken.
HFC profiteerde hier snel van via Nigel Castien, 4-2. De thuisploeg liep verder uit naar 6-2 na goals van Jeroen de Bruijn en Van den Ban.

HFC komt dichterbij

Door het verlies blijft WKE op twee punten achterstand van de koploper AFC in de topklasse. HFC staat nu derde met één punt achterstand op WKE.