Groen licht: Rosenmontagoptocht gaat door

BARGER-COMPASCUUM - De kogel is door de kerk: de Rosenmontagoptocht in Stiekelstad gaat door.
Het bestuur van carnavalsvereniging 't Stiekelzwien heeft vanmorgen verschillende keren overlegd over het wel of niet doorgaan in verband met het onstuimige weer. Volgens Aad Sijtsma houdt de organisatie het weer wel de hele dag goed in de gaten."
Afgelasting
In verband met zware windstoten heeft het KNMI voor morgen waarschuwingscode geel ingesteld voor de westelijke provincies, Friesland, Noord-Brabant en ook Limburg. De geplande optochten in Roermond, Den Bosch en Breda zijn uit voorzorg afgelast. Bij harde wind en windstoten kunnen praalwagens omwaaien. Voor Drenthe is geen waarschuwingscode ingesteld.
Sijtsma gaf eerder vandaag al aan dat hij weinig spanning had over het doorgaan van de optocht. "Het is maar een keer voorgekomen dat de optocht niet doorging: tijdens de ijzel in 1987. Het was toen onveilig omdat er takken van bomen afbraken."
Overleg
"Aan het weer kunnen we niets veranderen", vertelt Sijtsma. "We hebben een beveiligingsbedrijf. We gaan samen beoordelen of we extra maatregelen moeten nemen. Stel je voor dat het weer toch acuut verandert, dan moet je weten wat je tijdens de optocht moet doen."
Live op TV Drenthe
Vanaf 13.55 uur kunt op TV Drenthe en op rtvdrenthe.nl live kijken naar een verslag van de Rosenmontagoptocht in Stiekelstad. Het commentaar is van Judith Regendorp en Aad Sijtsma. Een samenvatting van de optocht wordt 's avonds uitgezonden om 21.00 uur.
De jaarlijkse Rosenmontagoptocht in Stiekelstad (Barger-Compascuum) is de grootste parade van Drenthe.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.