Geen hogere huren voor huurders van Lefier

Geen huurverhogingen bij Lefier
(Rechten: Archief RTV Drenthe)
Geen huurverhogingen bij Lefier (Rechten: Archief RTV Drenthe)
EMMEN - Woningcorporatie Lefier gaat op 1 juli de huren niet verhogen. Dat is voor het eerst sinds jaren. Lefier is de grootste woningcorporatie van het Noorden met onder meer woningen in Borger-Odoorn, Emmen en Stadskanaal.
Dat meldt
op de website.


Eigen vermogen

Volgens directeur Lex de Boer heeft Lefier genoeg geld in kas om dit jaar af te zien van een huurverhoging. Dat komt mede door een reorganisatie, waardoor er ongeveer een derde minder personeel is.

Tweede Kamer

De andere woningcorporaties weten nog niet met welk percentage ze dit jaar de huur verhogen. Ze willen ook afwachten welk besluit de Tweede Kamer neemt over een wetsvoorstel om de huursom met maximaal één procent boven de inflatie te laten stijgen.

Inkomensafhankelijke huurstijging

Ook is het nog maar de vraag of corporaties een extra inkomensafhankelijke huurstijging mogen doorvoeren, wat de afgelopen jaren wel gebeurde. De Raad van State deed vorige week de uitspraak dat de Belastingdienst geen inkomensgegevens van huurders mag verstrekken aan verhuurders, zoals sinds 2013 wordt gedaan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.