Politie waarschuwt voor woninginbraken tijdens carnaval

Afgelopen weekend is een aantal inbraken gepleegd in Zuidoost-Drenthe (Rechten: archief RTV Drenthe)
Afgelopen weekend is een aantal inbraken gepleegd in Zuidoost-Drenthe (Rechten: archief RTV Drenthe)
EMMEN/ZWARTEMEER - Gaat u nog weg tijdens carnaval? Zorg dan dat uw buren op de hoogte zijn. Dat zegt de politie Emmen op Facebook. Ook worden mensen opgeroepen hun huis goed af te sluiten en te zorgen dat het er niet verlaten uitziet.
De politie
naar aanleiding van een aantal inbraken dat afgelopen weekend is gepleegd in Zuidoost-Drenthe, het gebied in onze provincie waar in een aantal dorpen carnaval wordt gevierd.

Woningen doorzocht

Aan Het Haantje in 't Haantje werd vrijdag overdag een woning doorzocht. Of er iets is gestolen, is niet duidelijk. Ook in een woning aan De Dillen in Emmen probeerden inbrekers hun slag te slaan. Toen ze werden overlopen door de buren, gingen ze ervandoor.

Geld en sieraden

Zaterdag werd overdag ingebroken in een woning aan de Kloostermanswijk OZ in Klazienaveen. De hele woning bleek te zijn doorzocht. Aan de Hogeweg in Zwartemeer sloegen inbrekers op dezelfde dag bij twee woningen toe. Ze maakten geld en sieraden buit.

Veenoord en Klazienaveen

In de nacht van zaterdag op zondag werden uit een woning aan de Van Goghstraat in Veenoord ook sieraden gestolen. In Klazienaveen maakten inbrekers eveneens sieraden buit. Daar sloegen ze toe in een woning aan de Dordsedijk.
De politie onderzoekt of er een verband is tussen de inbraken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.