Eerste fietsstraat in Meppel is een feit

Fietsers zijn voortaan de hoofdgebruikers (Rechten: Arjan Jonkers / Grenzeloos Media)
Fietsers zijn voortaan de hoofdgebruikers (Rechten: Arjan Jonkers / Grenzeloos Media)
MEPPEL - De eerste fietsstraat in Meppel is een feit. In de onlangs heringerichte Oude Boazstraat zijn niet de automobilisten, maar fietsers voortaan de hoofdgebruikers.
De straat is de belangrijkste fietsverbinding tussen de Meppeler woonwijken Koedijkslanden en Berggierslanden en het centrum van de stad.

Anders ingericht

Na het vervangen van de riolering is de Oude Boazstraat ingericht als fietsstraat. Dat betekent dat fietsers de hoofdgebruikers zijn van de straat en dat is te zien aan de inrichting.
Fietsers worden uitgenodigd om 'midden op de weg' te rijden. Automobilisten zijn in een fietsstraat te gast en van hen wordt verwacht dat ze zich, met name qua snelheid, aanpassen aan de fietsers.

Verboden te parkeren

Parkeren blijft verboden in de Oude Boazstraat, laden en lossen mag nog wel. Met de herinrichting van de Oude Boazstraat aan de rand van het centrum van Meppel, is de straat de eerste fietsstraat in Meppel.
Meppel bekijkt de mogelijkheden om in de toekomst meer straten in te richten als fietsstraat.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.