'Bendeleider' moet de cel in voor inbraken en diefstallen

De man moet de cel in (Rechten: archief RTV Drenthe)
De man moet de cel in (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN/HOOGEVEEN - Een 37-jarige man uit Hoogeveen moet voor acht bedrijfsinbraken en diefstallen zestien maanden de cel in. Daarnaast blijft hem de komende drie jaar een voorwaardelijke celstraf van acht maanden boven het hoofd hangen.
Een 27-jarige plaatsgenoot kreeg voor vijf delicten 210 dagen cel, waarvan 151 voorwaardelijk opgelegd. Het onvoorwaardelijke deel heeft de man in voorarrest uitgezeten. Daarnaast is hem een werkstraf van 120 uur opgelegd.

Zeven man

Afgelopen zomer sloegen de twee toe in Hoogeveen. Dit deden zij samen met vijf andere verdachten, die later voor de rechtbank moeten verschijnen.
Bij een autobedrijf stal de bende vier auto's, waaronder een BMW X5 en een Jaguar. De dieven kwamen binnen door luchtroosters te verwijderen. In het ziekenhuis werd een kunstwerk ontvreemd. De 'kip' was van de sokkel geslagen. Ook werd er geprobeerd betaalautomaten op De Markt te kraken.

DNA

Op een gevonden sigarettenpeuk en een handschoen zat een DNA-spoor. Tijdens een huiszoeking bij de oudste verdachten stuitten de agenten op een gestolen kluis met papieren van de verdwenen auto's. De 37-jarige Hoogevener wordt gezien als hoofdverdachte en heeft een fors strafblad van 34 pagina's op zijn naam staan. De man verblijft nu in een psychiatrische kliniek.
De 27-jarige man uit Hoogeveen moet zich bij de verslavingskliniek laten behandelen. Twee bedrijven kunnen een schadevergoeding van in totaal ruim 7400 euro tegemoet zien.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.