Robbie Holder door verhuizing weg bij WKE

Robbie Holder in actie tegen AFC, de club die al eens interesse in hem toonde (foto www.vv-wke.nl)
Robbie Holder in actie tegen AFC, de club die al eens interesse in hem toonde (foto www.vv-wke.nl)
VOETBAL - Robby Holder vertrekt na dit seizoen bij topklasser WKE. De reden van het vertrek is de liefde. De vriendin van de 23-jarige aanvaller woont in Haarlem en met haar gaat hij binnenkort samenwonen.
"Hoop op een ambitieuze club, minimaal een topklasser"

"Het liefst vinden we iets in Amsterdam. Dat zou het mooist zijn. En ja, daar hoop ik ook een mooie nieuwe uitdaging te vinden. Ooit was ik al eens in gesprek met AFC (de topklasser uit Amsterdam), maar daar is toen niets uitgekomen. Wat ik wil? Ik ben heel ambitieus, dus in ieder geval een club die speelt op topklasseniveau."

Profloopbaan

Holder begon zijn carrière bij FC Groningen, waar hij de jeugdopleiding doorliep. In december 2012 werd hij verhuurd aan SC Veendam en niet veel later maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal tegen Helmond Sport. Tot het faillissement van Veendam scoorde hij twee goals, tegen Sparta en Almere City FC. Daarna keerde hij terug naar FC Groningen waar hij als snel te horen kreeg dat er voor hem geen plaats weer was.

Via ACV naar WKE

Holder besloot daarom een oefenstage bij het Finse FC KooTeePee Kotka, uitkomend in de Ykkönen, af te leggen. Hij deed dit uitstekend en de Finse club wilde hem graag contracteren, maar Holder koos toch voor een club in de buurt. Dat werd hoofdklasser ACV uit Assen. De snelle buitenspeler scoorde acht keer in het blauw-zwart van ACV, waarna hij in de zomer van 2014 de overstap maakte naar zijn huidige club WKE.

De derde WKE'er die vertrekt

Holder is overigens de derde WKE'er die heeft aangegeven na dit seizoen de club te verlaten. Eerder gaven Nick de Graaf en Raymond Beukeveld al aan te vertrekken uit Emmen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.