FNV gaat op tournee door Drenthe om Buurtzorg te promoten

Vakbond wil gemeenten laten instemmen met overname (Rechten: RTV Oost / Rogier van den Berg)
Vakbond wil gemeenten laten instemmen met overname (Rechten: RTV Oost / Rogier van den Berg)
ASSEN - De FNV steunt het plan van Buurtzorg Nederland om het werk van TSN Thuiszorg over te nemen. Daarom gaat de vakbond op tournee langs de betrokken gemeenten, om ze te overtuigen in te stemmen.
De tocht startte vandaag in Doetinchem, waar TSN-medewerkers met de wethouder praatten. De Achterhoekse stad zegt als eerste onder voorbehoud voor het plan van Buurtzorg te zijn.

Ook naar Drenthe

De komende dagen gaat de vakbond onder meer naar Drenthe, Groningen en Noord-Holland. TSN is actief in meer dan driehonderd gemeenten, maar ze krijgen niet allemaal bezoek van de vakbond.
"Buurtzorg wil de medewerkers overnemen met behoud van voorwaarden, salaris, dienstjaren en vast contract. Bovendien willen ze dat cliënt hun eigen thuiszorger houden", zegt Marian Beldsnijder van FNV Zorg & Welzijn. De vakbond krijgt volgens haar nauwelijks klachten over Buurtzorg. "Ze staan goed bekend, onze leden zijn positief."

Twee weken

Buurtzorg heeft zijn plannen maandag naar de betrokken gemeenten gestuurd. Die hebben twee weken de tijd om te reageren. Het bedrijf wil de zorg overnemen in de gemeenten die daar volgens Buurtzorg genoeg voor betalen.

2.000 Drentse werknemers

TSN kwam vorig jaar in financiële problemen. Het noodlijdende thuiszorgbedrijf levert zorg in vrijwel alle Drentse gemeenten. In totaal werken twaalfduizend medewerkers bij het thuiszorgbedrijf, van wie ongeveer tweeduizend in Drenthe. Het bedrijf heeft vestigingen in Hoogeveen, Emmen en Assen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.