Liever 100 dan 80 kilometer per uur op N375 tussen Pesse en Meppel

De N375 wordt onder handen genomen (Rechten: archief RTV Drenthe)
De N375 wordt onder handen genomen (Rechten: archief RTV Drenthe)
ZUIDWOLDE - Geen snelheidsverlaging, maar juist een snelheidsverhoging, zo denken de meeste inwoners van de gemeente De Wolden over de toekomst van de N375. De provincie gaat die weg tussen Pesse en Meppel de komende jaren opnieuw inrichten.
Op een enquête van de gemeente De Wolden kwamen bijna 700 reacties. Zes op de tien mensen pleit voor een hogere maximumsnelheid. De meeste anderen vinden de huidige snelheid van 80 kilometer per uur genoeg.

Eventueel verbreden

De snelheid is een belangrijk overwegingspunt bij de herinrichting. De provincie wil de veiligheid vergroten en de weg eventueel verbreden. Oversteekplaatsen verdwijnen of zijn alleen nog te gebruiken voor landbouwverkeer. En er komt een nieuwe rotonde bij Koekangerveld.

Hardrijders

Twee derde van de deelnemers zegt nu al harder dan 80 kilometer per uur te rijden. Een groot deel daarvan rijdt zelfs harder dan 100 kilometer per uur. De hardrijders zeggen dat de weg nu al zo veilig en overzichtelijk is dat dat geen probleem is.

Geen tractoren

Tractorverkeer moet er in elk geval niet komen op de N375 zeggen bijna alle deelnemers aan de enquête.
De gemeente hield de enquête om de komende maanden de wensen van de bevolking over te kunnen dragen. Dit najaar wil de provincie het ontwerpplan voor de herinrichting af hebben.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.