'Dorpsfeest met Oud en Nieuw in Annen als alternatief voor keetrijden?'

De jongeren liepen achter de keet aan in Annen (Rechten: Van Oost Media)
De jongeren liepen achter de keet aan in Annen (Rechten: Van Oost Media)
ANNEN - Wil Annen met Oud en Nieuw een groot dorpsfeest? Helemaal nu er een verbod is op de rijdende keet, waarmee jongeren tijdens de jaarwisseling op pad gingen.
Het is een idee van de commissie Dorpsbelangen Annen. De commissie wil graag weten hoe dorpsbewoners denken over een eindejaarsfeest. En of er een behoefte aan is, zowel onder jong als oud.

'De mensen mogen het zeggen'

"We geven een voorzet met dit onderwerp op onze jaarvergadering, en dan mogen de mensen het zeggen", zegt voorzitter Ype Tol van de commissie Dorpsbelangen. Volgens hem staat er nog niets vast.

Commotie

Vorig jaar ontstond commotie. Burgemeester Eric van Oosterhout van Aa en Hunze verbood de rijdende keet, waarmee jongeren uit Annen al vele jaren op pad gaan tijdens Oud en Nieuw. Hij dreigde met forse boetes, wanneer de jeugd tijdens de jaarwisseling toch met de keet op pad ging.
De jongeren verzonnen een list, om onder die dreiging uit te komen. Als de keet reed, liepen ze erachter, zodra hij stilstond zaten ze erin.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.