WHC haalt derde MSC'er: Robert Schonewille

Robert Schonewille in het shirt van WHC (foto website WHC)
Robert Schonewille in het shirt van WHC (foto website WHC)
VOETBAL - Opnieuw raakt zondaghoofdklasser MSC een speler kwijt aan zaterdageersteklasser WHC uit Wezep. Na Vincent Oosterkamp en Carlos Lopes Macedo maakte ook Robert Schonewille bekend dat hij volgend seizoen in het blauw-witte shirt gaat spelen.
"Ben erg gemotiveerd"

"Ik ben goed gemotiveerd en heb heel veel zin om bij WHC te gaan spelen", laat Schonewille weten. De 26-jarige verdedigende middenvelder begon zijn voetballoopbaan bij SC Elim, maar op 15-jarige leeftijd verkaste hij naar HODO. Hij maakte bij die club de stap van de B-junioren naar de hoofdmacht, waarin hij door FC Emmen werd gescout. Bij de Drentse profclub belandde hij eerst in de A-jeugd en vervolgens in de beloften. Na opnieuw een jaar HODO maakte Schonewille in de zomer van 2011 de stap naar MSC. Zijn verblijf in Meppel duurde in eerste instantie twee jaar. Topklasser HHC in Hardenberg pikte hem op, maar vanwege zijn studie aan de Pabo koos hij er na één seizoen weer voor om terug te keren naar MSC.

"Keuze uit vijf clubs"

”Ik had de keus uit vijf verenigingen, maar bij WHC heb ik het beste gevoel. Ik weet wat er de laatste jaren allemaal gebeurd is in Wezep en weet ook dat WHC weer aan het bouwen is en dat er weer ambities zijn. Ik wil er graag aan meewerken om die ambities waar te maken", licht Schonewille zijn keuze toe op de website van WHC.
Vier weg, twee terug
Schonewille is de vierde speler die MSC na dit seizoen gaat verlaten. Lopes Macedo en Oosterkamp gaan met hem mee naar WHC en doelman Marc Holterman maakt de overstap naar MSC-zaterdag 1. Daartegenover staat de komst van Robin Kist en Danny Bijlsma. Doelman Kist komt over van SWZ Sneek en verdediger Bijlsma speelt nu nog voor d'Olde Veste'54.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.