Comité Actie voor Bethesda heeft geen vertrouwen meer in raad van bestuur Treant

HOOGEVEEN - Het comité Actie voor Bethesda heeft het vertrouwen opgezegd in de raad van bestuur van de Treant Zorggroep, waar de ziekenhuizen in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal onder vallen.
De actiegroep wil niet meer praten met de bestuursleden. Het comité is boos dat het geen cijfers krijgt van Treant over de intensive care-opnames in Hoogeveen en Emmen.

'Onverklaarbare dalingen'


"Uit de cijfers die we tot nu toe hebben gehad, zien we alleen maar onverklaarbare dalingen. Dan gaat het met name over de intensive care in Hoogeveen. De raad van bestuur zegt dat het allemaal wel meevalt en dat we ons geen zorgen hoeven te maken", vertelt Frits Kappers van het actiecomité. "Maar cijfers spreken de waarheid en op woorden moet je maar vertrouwen."

Lastig

Volgens Kappers heeft het geen zin meer om met de raad van bestuur om tafel te gaan zitten, als het niet bereid is cijfers van ic-opnames te verstrekken. "Als we een gesprekspartner hebben die geen cijfers wil geven en woorden niet wil hard maken, dan wordt het lastig. Wat we kunnen doen is: blijven waarschuwen en aan de bel trekken als we alarmerende berichten uit het ziekenhuis krijgen."
Kappers maakt zich ernstige zorgen om de kleinere ziekenhuizen. Hij zegt dat er een proces bezig is waarbij de kleine ziekenhuizen in gevaar zijn. De grote ziekenhuizen trekken alles naar zich toe, volgens Kappers.

Negatieve toon

Treant laat weten dat er de afgelopen jaren veel contact is geweest met het actiecomité, maar dat zij niet verder komen dan standpunten uitwisselen. Daarnaast noemt de raad van bestuur de toonzetting van het actiecomité negatief. Daarom willen zij niet meer op deze manier het gesprek voeren. Wel staat de deur open om het gesprek op een andere manier te voeren.

Concurrentieaspecten

De raad van bestuur wil geen cijfers aan het actiecomité geven vanwege twee redenen. Zo spelen concurrentieaspecten een rol. Bovendien zijn cijfers op dit niveau al snel verkeerd te interpreteren, aldus Treant. Dat zou juist kunnen zorgen voor meer onduidelijkheid in plaats van duidelijkheid.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.