Vanboeijen mag manager Karin Verkerk niet ontslaan

Vanboeijen mag manager niet ontslaan (Rechten: RTV Drenthe)
Vanboeijen mag manager niet ontslaan (Rechten: RTV Drenthe)
ASSEN - Gehandicapteninstelling Vanboeijen mag manager Karin Verkerk niet ontslaan. Dat heeft de kantonrechter vanmorgen bepaald.
De directie wilde Verkerk na een intern onderzoek ontslaan. Er zou sprake zijn van een verstoorde arbeidsrelatie. Maar Verkerk was het daar niet mee eens en stapte naar de rechter.
Motivatieuitspraak
Volgens de rechter is Verkerk zo kort in dienst dat ze maar beperkt kan hebben bijgedragen aan de problemen die vooral voor haar indiensttreding zouden zijn ontstaan.
Bovendien is het niet duidelijk geworden dat Verkerk zodanig uit de bocht is gevlogen dat ze daardoor een verstoorde arbeidsverhouding heeft veroorzaakt. Dat is ook nooit schriftelijk vastgelegd.

Onrust

Het rommelt al langere tijd binnen het management van de instelling, die zorg en begeleiding biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Al maanden is het een komen en gaan van managers. Regelmatig worden ontslagzaken voor de rechter uitgevochten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.