Wolf 'verscheurt' Zweeloo en Noord-Sleen

ZWEELOO - De wolf die vorig jaar maart opdook in Drenthe en later werd doodgereden in Duitsland, zorgt nu nog voor consternatie.
In de berichtgeving van de media wordt steevast Noord-Sleen genoemd als plaats waar de wolf voor het eerst is gezien. Maar daar zijn de inwoners van Zweeloo het niet mee eens.

Hek

Joop Timmer uit Zweeloo weet het zeker, de wolf is voor het eerst gezien in Zweeloo. Dat zou blijken uit de eerste foto die van de wolf is gemaakt. "Daar staat een hek op dat zeker weten in Zweeloo staat en niet in Noord-Sleen. Dus het is een historisch feit dat de eerste wolf na 150 jaar in Zweeloo is gezien", aldus Timmer.

Monument

En om zeker te weten dat ook het nageslacht van dat historische feit op de hoogte blijft wordt er gewerkt aan een monument voor de wolf. "Dat bestaat uit twee delen van corte staal. Als je er goed voor staat kun je een afbeelding van de wolf zien", vertelt Timmer.
Het monument wordt op zaterdag 5 maart onthuld.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.