Topsport Talentschool zorgt voor 'goede vrienden en topprestaties'

EMMEN - Voetballer Bas Dost van Wolfsburg, Jürgen Locadia van PSV en wereldkampioen fietscross Tessa Geerling. Allemaal succesverhalen van de Topsport Talentschool van het Carmelcollege in Emmen.
Daar kunnen tieners de middelbare school met topsport combineren. De selectiedagen voor het komend schooljaar zijn in volle gang.

Talent meten

Zwemtalent Anniek (13) hoopt komend jaar op de Topsport Talentschool terecht te kunnen. "Het lijkt mij een leuke school en ik wil graag vaker kunnen trainen. Maar ik heb geen idee waar ze vandaag op letten."
Wie dat wel weet is begeleider Alex Scheper: "We letten op ambitie, techniek en in dit geval ook zwemtijden. Bij bijvoorbeeld voetbal of handbal is talent lastiger te meten in één dag."

Topprestaties

Het Carmelcollege is de enige middelbare school in Drenthe die een topsportprogramma aanbiedt. Dat programma betekent extra trainingen in de ochtend, vervolgens naar school en daarna nog naar de clubtraining.
Heftige dagen, "maar je krijgt er veel voor terug", vertelt leerling Ingmar. "De andere zwemmers voelen als familie. Dus ik heb goede vrienden en topprestaties."

Aangepast

De sporttalenten krijgen aangepaste roosters, kunnen vakken laten vervallen en het eindexamen kan over meerdere jaren worden uitgespreid. Ook verzorgt de school extra trainingen.
Maar, niet presteren op school betekent ook niet profiteren van de voordelen van het sportprogramma. Eerst moeten de cijfers op orde zijn.

Welkom

De komende weken zijn er nog selectiedagen voor onder andere tennis, hockey, voetbal, waterpolo, fietscross en volleybal. Anniek en de andere zwemmers horen zo snel mogelijk of zij volgend schooljaar welkom zijn op de Topsport Talentschool.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.