Apotheek Zuidlaren: Misschien kunnen we een apotheek in Annen openen

Apotheek Zuidlaren ziet kansen voor een eigen dorpsapotheek in Annen (Rechten: archief RTV Drenthe)
Apotheek Zuidlaren ziet kansen voor een eigen dorpsapotheek in Annen (Rechten: archief RTV Drenthe)
ANNEN - Inwoners van Annen hoeven niet ongerust te zijn als de apotheek bij hun huisarts dokter Haaijer verdwijnt. Apotheek Zuidlaren, waar de Annenaren straks naar toe moeten, bezorgt ook aan huis.
Daarnaast zien de Zuidlaarder apothekers ook een kans in het openen van een dorpsapotheek in Annen.
Dat schrijven apothekers Noor de Jonge en Anand Rambharos van Apotheek Zuidlaren in huis-aan-huisblad De Schakel. Zij reageren daarmee op de onrust die rond het beëindigen van de apotheekvergunning van dokter Barendsen in Annen is ontstaan.

Apotheekvergunning gaat niet over op nieuwe huisarts

Barendsen stopte vorig jaar als huisarts in Annen. Zijn huisartsenpraktijk Annen is overgenomen door dokter Haaijer. Maar de apotheekvergunning die Barendsen veertig jaar lang had, gaat niet mee over naar de nieuwe huisarts. Inwoners van Annen moeten daarom straks naar de apotheek in Zuidlaren, terwijl inwoners van de buitendorpen nog wel terecht kunnen bij de apotheek van de Anner huisartsenpraktijk.

Geen reis voor zieken naar Zuidlaren

Op dit moment loopt er een aanvraag voor een apotheekvergunning voor dokter Haaijer. Als zij geen apotheekvergunning krijgt, willen de Zuidlaarder apothekers ervoor zorgen dat mensen niet bijvoorbeeld met de bus naar Zuidlaren moeten reizen voor hun medicijnen, schrijven de apothekers. Dit geldt volgens hen zeker voor zieke mensen en mensen die slecht ter been zijn.

'Wij bezorgen medicijnen thuis'

"Net als vele andere openbare apotheken heeft onze apotheek een bezorgservice die elke werkdag bezorgt", leggen De Jonge en Rambharos uit. "Zo bezorgen wij al jaren medicijnen bij bewoners van Woonservicecentrum 't Holthuys."

Eigen dorpsapotheek voor Annen?

De Zuidlaarder apothekers zien nog een andere oplossing. "Misschien kunnen we een openbare apotheek in Annen openen. Wij streven ernaar dat de inwoners van Annen hun medicatie kunnen blijven ophalen in hun eigen dorpsapotheek."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.